Graag willen wij ons aan u voorstellen!

Wij zijn groep 3b. In deze groep zitten op het moment 21 kinderen die allemaal heel druk bezig zijn met het (beter) leren lezen en rekenen. Er zijn twee juffen. Op maandag en dinsdag staat juf Jacqueline voor de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Marion. Naast de juffen zijn er ook twee speciale knuffels aanwezig: Tiger die ons helpt bij de Engelse lesjes en Victor die ons helpt bij het oplossen van probleempjes zoals ruzietjes of hoe je iemand kunt vragen of je mee mag spelen etc. Victor geeft ons altijd wijze raad.

Iedere dag zijn we druk bezig met het leren van nieuwe letters en woordjes, tellen en sommen maken en het schrijven van de letters die we hebben geleerd. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan tekenen en knutselen. Zo hebben we laatst hele mooie sok-poppen gemaakt waar we een mooi optreden mee hebben gegeven. Ook verkeer, muziek en de natuur komen aan bod. We zingen vaak Engelse liedjes. Zo leer je namelijk op een leuke manier de Engelse taal.

Omdat je ook heel veel van elkaar kunt leren maken we veel gebruik van coöperatieve werkvormen. Zo is leren leuk en nuttig!

Natuurlijk bent u altijd van harte welkom om eens een kijkje te nemen in groep 3b.


Juf Jacqueline en juf Marion