Welkom bij de beren (groep 1-2b), 

 

In de kleutergroepen wordt er gewerkt vanuit thema’s. De kinderen kunnen zich inleven in het thema. Het spel zal zich aanpassen naar het thema, maar ook de kringactiviteiten zullen erover gaan, de creatieve activiteiten enz.  

Dit jaar zullen de volgende thema’s aan bod komen: het kleurenmonster, gi-ga-groen (kinderboekenweek), sint, kerst, roza rozeur ingenieur, Dorrie’s eieren en dierentuin.  

 

De kinderen leren met hun hele lijf. In de kring zullen activiteiten plaatsvinden waarbij ze ook samen of in kleine groepjes mee aan de slag gaan. Soms zal de verwerking ook buiten de kring plaatsvinden. In de speelhoeken zullen veel doelen behaald worden in het spel. De werkjes uit de kasten zullen ze samen of alleen gaan maken. Daarbij zijn ze handelend bezig. De hele dag doen zich momenten voor waar leerelementen in zitten. Zo zijn ze tijdens het buitenspelen hun grote motoriek aan het ontwikkelen, maar ook de sociale vaardigheden 

 

Het aller belangrijkste is natuurlijk dat de kinderen met een fijn gevoel naar school komen. Alleen dan kunnen ze tot leren komen. Elkaar helpen, naar elkaar luisteren, elkaar complimenten geven en elkaar troosten is dan ook erg belangrijk.  

 

In de berenklas is juf Kirsten fulltime aanwezig. Er is ondersteuning van onder andere juf Jennifer. En de gymlessen worden gegeven door meester Hildebrand.  

 

 

E-mail  Kirsten Kraan k.kraan@rkderegenboog.nl