Goedendag!

Wat leuk dat je een kijkje op de klassenpagina van groep 3/4 komt nemen! Graag stellen wij ons aan u voor en vertellen wij u wat wij allemaal in de klas doen. Wij zijn een combinatie groep. In onze groep zitten 14 kinderen in groep 3 en 14 kinderen in groep 4. 

Er zijn 2 juffen; juf Petra (maandag en dinsdag) en juf Nathalie (woensdag, donderdag en vrijdag).

Gymmeester Hildebrand geeft de groep gym op dinsdag- en donderdagmiddag in sporthal ‘De Vliethorst’. Op alle dagen (08:45 – 10:00 uur) behalve de woensdag krijgt afwisselend groep 3 en 4 instructie van een extra leerkracht buiten de klas.

De kinderen van groep 3 zijn iedere dag druk bezig met het leren van letters en woordjes. En uiteindelijk het lezen van hele zinnen! Als er een nieuwe letter is aangeleerd, leren we meteen hoe we deze moeten schrijven.

We tellen veel, maken sommen, leren klokkijken en rekenen met geld.

De kinderen van groep 4 krijgen onder andere; rekenen, taal, spelling, technisch lezen, begrijpend lezen en schrijven. In groep 4 leren we de hoofdletters schrijven en gaan we ook aan de klas met vermenigvuldigen.

Met elkaar hebben verkeerslessen en werken we aan verschillende projecten met onze wereldoriëntatie methode ‘Blink’. Zo verkennen we de wonderen van de wereld.

Engels doen we 2 keer per week in de vorm van spelletjes, boekjes lezen en liedjes zingen. Tijger of Giraf helpen ons hierbij.

Ook vinden we gelukkig nog wat tijd om met elkaar te knutselen en te tekenen.

Met de methode ‘Kwink’ en coöperatieve werkvormen leren we elkaar nog beter kennen, leren we samenwerken, delen, samen spelen, ruzietjes oplossen en maken we plezier.  Iedereen hoort erbij. Leren is op deze manier leuk en nuttig!

Tijdens het speelkwartier spelen de kinderen heerlijk buiten samen met de andere groep 3 en groep 4.

Zijn er vragen of andere zaken, weet ons dan te vinden. Dit kan na schooltijd in de klas of per mail.

E-mail:

Juf Petra

Juf Nathalie