Wij zijn groep 5/6 van de Regenboog. 

De juffen zijn Marion (ma, do en vrij) en Jacqueline (di en wo). Ook juf Mendy is op donderdag in onze groep. Zij doet de opleiding voor onderwijsassistent. 

De kinderen en juffen kennen elkaar al van toen we in groep 3/4 zaten. Leuk om elkaar weer tegen te komen! In groep 5/6 werken we hard maar ook is er tijd voor spelletjes, creatieve lessen en beweging. 

We zijn veel bezig met rekenen, taal, begrijpend lezen en spelling. We leren met en van elkaar ook door middel van coöperatieve werkvormen. 

Met de methode Blink werken we aan leuke thema’s. Zo zijn we dit jaar met aardse extremen begonnen maar gaan we het later ook nog hebben over wonderlijke uitvindingen en nog veel meer. We maken hierover muurkranten, doen onderzoek of werken met proefjes. 

Met de methode Kwink leren we op een goede manier met elkaar omgaan. Door middel van de online klassikale lessen met o.a. filmpjes, liedjes en oefeningen zorgen we voor een sociaal veilige sfeer in de groep. 

We hebben twee keer per week gym in sporthal de Vliethorst. We lopen met de hele groep van en naar de sporthal. 

We houden een boekenbeurt, spreekbeurt en een actualiteiten beurt. We hebben soms een toets van Engels, topografie en de keersommen 1 t/m 10. 

We vinden het belangrijk dat we een fijne sfeer hebben in de klas en hebben met elkaar afspraken gemaakt. Ook doen we veel groepsvormende activiteiten. 

We maken er een gezellig en leerzaam jaar van met elkaar! 

E- mail: 

Juf Marion: m.uitendaal@rkderegenboog.nl 

Juf Jacqueline: j.peddemors@rkderegenboog.