Wat leuk dat je op de pagina van de Dolfijnen komt kijken! In onze klas zitten nu 15 kinderen maar daar komen nog nieuwe Dolfijnen bij. Wel zo gezellig! Wij hebben twee juffen. Op maandag en dinsdag staat juf Inge voor de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Marieke. Op onze school zitten de groepen 1 en 2 bij elkaar. Nieuwe kinderen worden niet alleen door de juffen geholpen hun weg te vinden op school, ook leren ze veel van de oudere kinderen uit de klas. Zij weten immers al hoe alles werkt en de nieuwe kinderen hebben vaak veel steun aan hen.

In de Dolfijnenklas wordt hard gewerkt. Vooral door de oudste kleuters want die worden gestimuleerd elke ochtend een werkje doen. Dan kunnen we kiezen uit de verschillende werkjes aan de tafels. Daarna is er tijd genoeg om lekker te spelen. We hebben een bouwhoek, een huishoek, een zandtafel, een kleitafel, een knutseltafel én een restaurantje. Verder kunnen we op de laptops werken, op het digibord of met de kratten waarin lego, duplo of de knikkerbaan zitten. We spelen, als het goed weer is, altijd buiten en doen dat met samen met de Apen-, de Beren- of de Vlindergroep. Dan komen vaak de karren, fietsen, de steppen en klein speelmateriaal uit de schuur tevoorschijn.

We gymmen twee keer per week, op dinsdag en donderdag. Klimmen, gooien, rollen, springen, balanceren en mikken komen vaak voorbij. Ook doen we spelletjes om te leren om de beurt te spelen en eerlijk te spelen. Er staan ook leuke uitjes gepland voor ons dit jaar. Zo gaan we op schoolreis en brengen we bezoekjes aan de bibliotheek en de ontdektuin. Fijn als papa’s, mama’s, opa’s of oma’s dan met ons mee willen om te helpen. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keertje kijken bij de Dolfijnen als je in de buurt bent, en doe gezellig met ons mee!

De Dolfijnen Juf Inge en juf Marieke