Wat leuk dat je op de pagina van de Dolfijnen komt kijken!

We beginnen dit schooljaar met 16 kinderen maar daar komen al snel nieuwe Dolfijnen bij. Wel zo gezellig! Wij hebben twee juffen. Op maandag en dinsdag staat juf Inge voor de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Marieke. Op onze school zitten de groepen 1 en 2 bij elkaar. Nieuwe kinderen worden niet alleen door de juffen geholpen hun weg te vinden op school, ook leren ze veel van de oudere kinderen uit de klas. Zij weten immers al hoe alles werkt en de nieuwe kinderen hebben vaak veel steun aan hen. Voor de oudere kinderen is het fijn om de jongsten de weg te wijzen, het geeft hen verantwoordelijkheidsgevoel.

In de Dolfijnenklas wordt hard gespeeld en gewerkt. In de speel-werkles kunnen we knutselen, werken met ontwikkelingsmateriaal uit de kasten of spelen in de bouwhoek, de huishoek of bij de zandtafel. Verder staan drama, muziek, rekenen, taal, Engels en verkeer op het programma. We eten het 10-uurtje in ons restaurantje. Verder kunnen we op de iPads of het digibord werken of met de kratten waarin lego, duplo of de knikkerbaan zitten. Bij alles staat het hebben van plezier met spelen en leren voorop!

We spelen bijna altijd buiten en doen dat met samen met de Apen-, de Beren- of de Vlindergroep. Dan komen vaak de karren, fietsen, de steppen en klein speelmateriaal uit de schuur tevoorschijn. Ook gymmen we twee keer per week. We klimmen, gooien, rollen, springen, balanceren en mikken. Ook doen we spelletjes om te leren om de beurt en eerlijk te spelen.

Dit jaar hebben we weer leuke uitjes en evenementen op school gepland. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keertje kijken bij de Dolfijnen en doe gezellig met ons mee!

de Dolfijnen
Juf Inge en juf Marieke

E-mail:
juf Inge Claasen
juf Marieke van de Sandt