Hallo, wat leuk dat je op de website van de dolfijnen komt kijken!

In onze klas zitten nu 22 kinderen en daar komen nog nieuwe dolfijnen bij. Wel zo gezellig! Wij hebben twee juffen in de klas. Op maandag en dinsdag staat juf Inge voor de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Petra. Op onze school zitten de groepen 1 en 2 bij elkaar. Nieuwe kinderen worden niet alleen door de juffen geholpen hun weg te vinden op school, ook leren ze veel van de oudere kinderen uit de klas. Zij weten immers al hoe alles werkt en de nieuwe kinderen hebben vaak veel steun aan hen.

In de dolfijnenklas wordt hard gewerkt. Vooral door de oudste kleuters, want die worden gestimuleerd elke ochtend een werkje doen. Dan kunnen we kiezen uit de verschillende werkjes aan de tafels. Daarna is er tijd genoeg om lekker te spelen. We hebben een blokkenhoek, een huishoek, een zandtafel, een kleitafel, een knutseltafel, een puzzeltafel en een restaurantje. Verder kunnen we aan de computers, op het digibord, in de kring of met de kratten (lego, duplo, knikkerbaan) werken. We spelen, als het lekker weer is, altijd buiten en doen dat met samen met de apen-, de beren- of de vlindergroep . Dan komen vaak de karren, fietsen, de steppen en klein speelmateriaal uit de schuur tevoorschijn.

We gymmen twee keer per week. Op dinsdag en op donderdag gymmen we in twee, drie of vier vakken met verschillende onderdelen. Klimmen, gooien, rollen, springen, balanceren en mikken komen vaak voorbij. Ook doen we spelletjes om te leren om de beurt te spelen of eerlijk te spelen. Er staan ook leuke uitjes gepland voor ons dit jaar. Zo gaan we op schoolreis en naar het museum en brengen we bezoekjes aan de bibliotheek en de ontdektuin. En dan zouden we het fijn vinden als er papa’s en mama’s (of opa’s en oma’s) zijn die mee zouden willen om ons te brengen en te begeleiden. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keertje kijken bij de Dolfijnen als je in de buurt bent. En doe gezellig met ons mee.

Groetjes van alle dolfijnen, juf Inge en juf Petra