In deze leuke groep zitten onwijs pientere en lieve kinderen die iedere dag weer voor veel gezelligheid zorgen. Meester Danny is fulltime in de klas aanwezig. Bewegingsonderwijs wordt verzorgd door meester Hildebrand op dinsdag en donderdag. 

In deze groep wordt er een beroep gedaan op de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de kinderen. Ze leren plannen met een agenda en moeten deze, samen met een huiswerkmap, meenemen naar school. 

Groep 7 krijgt tot de herfstvakantie één keer per week, tot de voorjaarsvakantie twee keer per week en tot de zomervakantie drie keer per week huiswerk. In maart en april neemt groep 7 deel aan het verkeersexamen. 

In groep 8 worden de kinderen voorbereid op de middelbare school. Ze krijgen dan ook elke dag huiswerk mee. Om een goede planning te maken nemen zij hun agenda en huiswerkmap elke dag mee naar school. Aan het begin van het schooljaar gaat groep 8 op kamp. Halverwege het schooljaar krijgen de kinderen van groep 8 hun definitieve schooladvies. In juli verzorgen de kinderen een afscheidsavond voor alle ouder(s)/verzorger(s) met o.a. een fantastische musical. 

Kortom; er staat genoeg op de planning en in deze groep zitten we niet stil.

Meester Danny Balfoort: d.balfoort@rkderegenboog.nl