Graag stellen wij ons voor!

In groep 3A zijn 2 juffen: juf Petra (maandag en dinsdag) en juf Marja (woensdag, donderdag en vrijdag). Sportmeester Hillebrand geeft gym op woensdag en vrijdag in sporthal De Vliethorst.

De kinderen van groep 3 zijn iedere dag druk bezig met het leren van letters en woordjes. We leren meteen de schrijfletters als we de letter kunnen lezen. We tellen veel, maken sommen, leren klokkijken en rekenen met geld. Van tekenen en knutselen worden we blij. We hebben lessen over verkeer. Met onze methode Blink (= wereldoriëntatie) werken we aan verschillende projecten. Zo verkennen we de wonderen van de wereld. Engels doen we in de vorm van spelletjes, boekjes lezen en liedjes. Tijger helpt ons hierbij.

Met de methode Kwink en coöperatieve werkvormen leren we samenwerken, delen, samen spelen, ruzietjes oplossen en maken we plezier. Iedereen hoort erbij. Zo leren we elkaar goed kennen en inspireren we elkaar. Dit schooljaar laten we ons ook inspireren door Pippi Langkous:

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'.... Gewoon doen dus (net als Pippi), vanuit ons hart. Dat klopt altijd!

Tijdens de speelkwartieren spelen de kinderen heerlijk buiten samen met groep 3/4 en groep 4.

Zijn er vragen of andere zaken, weet ons dan te vinden in de klas of per mail: p.martens@rkderegenboog.nl en m.bink@rkderegenboog.nl

Zonnige groet,

juf Petra & juf Marja