Pasen

Op donderdagmiddag 29 maart werd Pasen gevierd bij ons op school. In elke groep was er een Paasviering. Hierbij werd het Paasverhaal besproken/bekeken/voorgelezen. Ook werd er, zoals in het Paasverhaal, brood gedeeld en limonade gedronken. Hieronder een aantal berichten vanuit verschillende groepen.

Groep 1/2b: Wij begonnen de ochtend met het paasverhaal uit de bijbel. Dat blijft toch voor alle kleuters een indrukwekkend verhaal. Daarna hebben wij met elkaar het brood gebroken en gedeeld en de limonade gedronken, zoals het verhaal van Jezus tijdens het laatste avondmaal. Eerst brak de juf het brood in tweeën en deelde het met de juffenhulpjes, maar dat was toch niet helemaal de bedoeling. Je moet het hele brood eerlijk verdelen, zodat iedereen een stukje brood krijgt. Dat hadden de kinderen goed bedacht. Ze vonden het brood heerlijk ruiken en het smaakte ook erg lekker. Daarna het drinken van de rode limonade, "de rode wijn". 
De dag sloten wij af met het zoeken van paaseieren op het veldje tegenover de kerk. Wij hadden mooi weer en de paashaas was er ook nog bij.  Omdat de paashaas vond dat wij allemaal zo goed ons best hadden gedaan met zoeken van de paaseieren, kregen wij op school allemaal een groot paasei dat in ons eigengemaakte paasmandje mee naar huis mocht. Het was een superleuke dag.

Groep 3a: Ook in groep 3a is er Pasen gevierd. Zoals hierboven besproken is brood gedeeld en limonade gedronken. Ook wij mochten daarna bij de Paashaas op bezoek. In de klas is er nog een haasje gevouwen en is er gewerkt in een Paaswerkboekje. 

Met de groepen 4/5, 5 en 6 hebben we een circuit gedaan. In elke klas was een activiteit van een half uur. Bij juf Caroline hebben we eierdopjes gemaakt met een paashaas erop. Bij meester Danny hebben we wijn (limonade) gedronken en het brood gebroken. Daarna hebben we een filmpje over pasen gekeken. En bij juf Kèren hebben we ook een knutsel gemaakt. Een paasschilderij met een kuikentje. Het leuke was dat de groepen gemixt waren, dus er zaten jongere en oudere kinderen bij elkaar. Op deze manier leer je ook kinderen uit andere klassen kennen. Het was heel gezellig en de middag vloog voorbij!


Groep 5 t/m 8: De groepen 5 en 6 hadden een groepsdoorbroken circuit en de groepen 7 en 8 ook. De kinderen werden over drie lokalen verdeeld en gingen in twee lokalen iets leuks knutselen voor Pasen. Zo werden er eierhouders in de vorm van een paashaas, paaseieren om in de boom te hangen en een echt paaskunstwerk 
gemaakt. In het derde lokaal werd een film gekeken over Pasen waarna het brood werd gedeeld.

Het was een erg gezellige middag en een mooi begin van een heerlijk Paasweekend!