De Regenboog doet mee aan het schaaktoernooi

Eens per jaar verandert het Cultureel Centrum van Voorschoten in een schaaktempel. De basisscholen uit Voorschoten en omgeving sturen dan hun teams hierheen om een halve dag lang wedstrijden tegen elkaar te spelen. Zaterdag 25 januari was het zover.

Er waren veel teams dit jaar. Ook vanuit RKBS De Regenboog; vier teams van vier kinderen deden mee voor de school. De kinderen komen uit de groepen 4 en hoger. Bij het begin van elke wedstrijd is het muisstil. Fanatiek worden de zetten gedaan en kijkt men terloops hoe tegenstanders en teamgenoten schaken. Je schaakt steeds tegen iemand van het hetzelfde niveau. Sommige wedstrijden duren heel lang, maar de tijdlimiet is 40 minuten. Tegen het einde van zo’n lange wedstrijd zet de organisatie een klok neer. Dan hebben de spelers nog een paar minuten om een uitslag af te dwingen. Vaak staan teamgenoten, vrienden en fanatieke ouders rond het bord om de partij goed te kunnen zien. Zij dragen bij aan een zinderende spanning.

De kinderen van de Regenboog doen het goed, je kan zien dat schaken populair is. Over alle scholen is Pepijn de beste van alle groep 6 kinderen, Sem de beste van alle groep 7 kinderen en Stijn de beste van alle groep 8 kinderen. Femke was de beste van alle kinderen die op een bord 3 positie zaten, en Mats het beste van alle bord 2 kinderen. En op het moment van schrijven nog niet bekend, maar het Team 1 van de Regenboogschool mag mogelijk naar de schoolkampioenschappen voor de Leidse regio. Ook Team 4 deed goed mee, met Lisa, Wouter en Thor uit groep 4 en Lotte uit groep 5. Sommigen hiervan deden voor het eerst mee! Eervolle vermeldingen natuurlijk voor Norah, Mees, Bas, Pepijn, Daan, Robin en voor Alex, die allen uitstekende partijen speelden. Al met al een dag vol schaakplezier!

Media
  • Schaaktoernooi