Naar de Dirk van den Broek

Basisschool “De Regenboog” op bezoek bij supermarkt Dirk van den Broek

De vestigingsleider van de Dirk van de Broek heeft ons benaderd of wij met hen willen samenwerken. Hij wil zijn maatschappelijke rol op zich nemen en zoekt de samenwerking met een basisschool in Voorschoten. Niet alleen in de vorm van sponsoring, maar ook dat de kinderen wat leren, bijvoorbeeld hoe zij omgaan met afval scheiden, hygiënisch werken, omgaan met klanten, omgaan met kassa, geld etc. Op 7 februari ging groep 5/6 in de middag naar de Dirk van de Broek om in groepjes onder andere met het thema duurzaamheid aan de slag te gaan.

Verslag van Linne en Robin: ‘Mike de filiaalhouder en collega Thomas kwamen naar onze klas om te vertellen dat wij, groep 5/6 van basisschool “De Regenboog” naar supermarkt Dirk van den Broek mochten komen om te leren over duurzaamheid en wat ervan terug te zien is in de winkel. Lopend naar de supermarkt, een goed begin voor het milieu.

In de supermarkt werd de groep in vieren verdeeld. Elk groepje leerde weer wat nieuws, want we gingen langs allemaal verschillende onderdelen. Daar stonden medewerkers om ons te begeleiden. We leerden over het recyclen van afval en wat is statiegeld. Ook leerden we hoe het is om samen te werken met de voedselbank. Vervolgens leerden we ook het spiegelen in de zaak. Hier moesten de langst houdbare producten achteraan in de schappen leren te leggen. Daarna kregen we de kwaliteitsronde; zelf zoeken of de producten nog vers waren en niet over datum. De laatste ronde was de kassaronde. Als afsluiting heerlijke limonade en een koekje van de zaak gehad’.

Media
  • Dirkvandenbroek