Kinderboekenweek in groep 3A

Woensdag 6 oktober 2021 - bij de opening van de Kinderboekenweek - waren de juffen en meesters verkleed als dokter, bakker, guide surfleraar, brandweer, bioloog en nog veel meer!  

De Kinderboekenweek stond dit jaar in het teken van dromen over later. Het thema was ‘Worden wat je wil!’ en hierin stonden de beroepen centraal. In de klas hebben we gebrainstormd over wat je later allemaal zou kunnen worden en dat is een heleboel! We hebben er een woordweb van gemaakt. 

   

Van school kregen we het boek ‘ArmstrongHet verhaal gaat als volgt: 

‘Amerika, 1954. Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: "Ik word de eerste muis op de maan!" 

In het boek staan prachtige tekeningen van Torben Kuhlmann. Hij is niet alleen de auteur maar óók de illustrator van dit boek. We hebben geleerd wat deze moeilijke woorden betekenen.  

We zijn zelf gaan ‘illustreren’ wat we later willen worden. Zo zijn er tekeningen van piloten, boeren, zangeressen, juffen, dierenoppassers, winkeliers, wetenschappers en een traumahelikopterarts.   

  

In de klas stond ook een Geheime Boekenkist. Deze was al snel gevuld met het mooiste, leukste, gekste, spannendste of grappigste boek die we allemaal van thuis meebrachten. Elke dag haalden we een paar boeken uit de boekenkist en moesten we raden van wie het boek was, spannend! 

  

Onze juffen lezen elke dag voor, maar deze week hebben ze extra veel voorgelezen.  Meester Kikker’ is bijna uit en in ‘Armstrong’ is een beginnetje gemaakt. Ook lazen ze steeds een stukje uit de boeken uit de Geheime Boekenkist (boekpromotie!). 

In groep 3 oefenen we heel veel met leren lezen. We lezen elkaar letters, woorden en zinnen voor. Minstens 12 letters kennen we al goed: i,k,s,aa,m,e,n,r,p,t,ee,v……. En we lezen bijna zelf onze eerste boeken! 

 

Oh ja, zouden we bijna vergeten te vertellen: de mama’s van Nuno, Beau en Jaxon kwamen nog in de klas vertellen over hun beroepen. Superinteressant! Geïnspireerd door hun verhalen, zijn er nu ook een paar kinderen die later willen gaan werken in een (kinder)ziekenhuis of als advocaat of als jurist aan de slag willen! 

 

Veel leesplezier en zonnige groetjes, ook namens onze juffen Petra & Marriët, 

 

de leerlingen van groep 3A 

Media
  • Kinderboekenweek-2021-Worden-wat-je-wil 1