Paasviering

Op vrijdag 18 april werd Pasen gevierd bij ons op school. In elke groep was er een Paasviering. Hierbij werd het Paasverhaal besproken, bekeken of voorgelezen. Ook werd er, zoals in het Paasverhaal, brood gedeeld en limonade gedronken. 

De kleutergroepen en de groepen 3 hebben samen met de paashaas eieren gezocht op het veldje. Het mooie weer en de gezellige kinderen hebben voor een geslaagde middag gezorgd! Ook de groepen 4 hebben met de paashaas eieren gezocht. Zij moesten hierbij ook op zoek naar letters. Van de letters moesten zij vervolgens twee woorden maken: 'Vrolijk Pasen'. 

De groepen 5, 5/6 en 6 hebben groepsdoorbroken gewerkt door middel van een circuit. Bij meester Danny hebben de leerlingen een Zweeds renspel gedaan. Lekker buiten voor de school in de zon! Het spel bestond uit een quiz met vragen over Pasen. Bij Juf Caroline hebben de leerlingen ontspannen een filmpje gekeken en een Paastekening gekleurd. Tot slot hebben de leerlingen bij juf Mylene een Paaskip geknutseld. 

Ook de groepen 7, 7/8 en 8 hebben groepsdoorgebroken Pasen gevierd. In tweetallen moesten de leerlingen op zoek naar Paaseieren die in en rond de school waren opgehangen. 50 eieren in totaal en op ieder ei stond een bekende Nederlander. De leerlingen moesten alle eieren vinden en de namen raden. Daarnaast stonden er op sommige eieren een letter. Hierbij moesten zij een woord van maar liefst 17 letters maken. Na lang puzzelen is het woord gevonden: eierpannenkoekjes. 

Het was een geslaagde dag op de Regenboog!
Media
  • paashaas